Рівне Інформ

Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України

Канада оголосила про новий пакет військової допомоги для України
171996 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна отримає від Канади 10 багатофункціональних надувних суден за загальною сумою 15 мільйонів доларів США. Цю інформацію повідомило видання Рубрика, посилаючись на заяву Міністерства оборони Канади після закінчення 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Міністр оборони Канади Гарнет Блер оголосив про передачу 10 багатофункціональних суден виробництва Zodiac Hurricane Technologies за загальною вартістю приблизно 20 мільйонів канадських доларів (близько 15 мільйонів доларів США). Ці надувні човни з жорстким корпусом призначені для різноманітних морських операцій, включаючи пошук і порятунок, транспортування військ і вантажів, а також для спостереження та розвідки, повідомили в канадському оборонному відомстві.

Зазначається, що судна, разом із запасними частинами, мають надійти до України до кінця весни цього року. Крім цього, Канада забезпечить навчання українських військових у використанні цих човнів.

Канада також збільшить свій внесок до «коаліції винищувачів», надаючи цивільний персонал, інструкторів та навчальні літаки для тренування українських пілотів. Вартість цієї підтримки оцінюється приблизно в 15 мільйонів канадських доларів (близько 11,5 мільйонів доларів США), а навчання розпочнеться у лютому 2024 року та триватиме до 2025 року, вказали у відомстві.

У рамках цих ініціатив Канада також буде проводити мовні курси для українських пілотів. Міністр Блер також оголосив про приєднання Канади до двох коаліційних сил, які будуть звітувати Контактній групі з питань оборони України, а саме до коаліції з бронетехніки та ВПС.

У відомстві також повідомили про прибуття до України частини раніше оголошеної військової допомоги, включаючи стрілецьку зброю стандарту НАТО та відповідні боєприпаси, а також зимову військову форму та спорядження. Канадське міністерство зазначило, що в найближчі тижні надійдуть ще кілька партій цих речей.

Нагадаємо: після початку повномасштабного російського вторгнення, Канада надала Україні військової допомоги на майже 2 млрд дол. США. Загальний обсяг різноманітної канадської допомоги Україні, в тому числі гуманітарної та фінансової, з початку 2022-го року перевищив 7,5 млрд дол.

© 2020 rivne-inform

Мої відео