Рівне Інформ

Підрядника судитимуть за неякісний ремонт автомобільних доріг зі збитками у понад 2,5 млн грн

Підрядника судитимуть за неякісний ремонт автомобільних доріг зі збитками у понад 2,5 млн грн
297323 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактами розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, товариство з обмеженою відповідальністю на виконання умов договору, укладеного з органом місцевого самоврядування, проводило капітальний ремонт дорожніх покриттів у селі Гатне. Підрядник неякісно виконав роботи, оскільки щільність укладеного дорожнього покриття не відповідає державним стандартам. 

Звітну документацію підрядника з недостовірними даними щодо кількості використаних матеріалів та їх якості погодив інженер технагляду.

Експерти встановили, що вартість неякісно виконаних ремонтних робіт складає понад 2,5 млн грн. Вказану суму підприємство одержало з бюджету неправомірно.

Раніше до суду скерували обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду. Йому інкриміновано  службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 rivne-inform

Мої відео