Рівне Інформ

Прокуратура запобігла незаконному витрачанню понад 56 млн грн у прифронтовому Кураховому

Прокуратура запобігла незаконному витрачанню понад 56 млн грн у прифронтовому Кураховому
392023 ПЕРЕГЛЯДІВ

За принципової позиції Покровської окружної прокуратури розірвано договірні відносини між Курахівською міською військовою адміністрацією та приватним підприємством щодо реконструкції парку культури і відпочинку вартістю 56,3 млн грн.

На виконання першої черги запланованих договором робіт, зокрема з освітлення, водовідведення та озеленення території, у 2019 році з бюджету вже витрачено близько 43 млн грн. У грудні 2021 року міська рада уклала з підрядником договір щодо другої черги реконструкції, яка передбачала влаштування бігових доріжок на стадіоні, майданчиків для скейтодрому, вигулу собак тощо.
 
В умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну підприємство не розпочало виконувати заплановані заходи. Проте, як встановила прокуратура, у грудні 2023 року сторони уклали додаткові угоди про продовження строку дії договору та фінансування робіт на 2024 рік. При цьому бюджетних асигнувань на вказані цілі місцевим бюджетом не передбачено. До того ж, реконструкція об’єкту цивільної інфраструктури мала б відбуватись в населеному пункті, наближеному до зони активних бойових дій.
 
У квітні 2024 року з огляду на виявлені порушення Бюджетного кодексу України прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області з вимогою про визнання недійсними додаткових угод.
 
Під час судового розгляду сторони добровільно розірвали договір, чим припинили зобов’язання за вказаними угодами. Таким чином прокуратура запобігла незаконному витрачанню бюджетних коштів.
 

© 2020 rivne-inform

Мої відео