Рівне Інформ

Колишню суддю з Луганщини судитимуть за держзраду та посягання на територіальну цілісність України

Колишню суддю з Луганщини судитимуть за держзраду та посягання на територіальну цілісність України
26614 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Луганської обласної прокуратури спільно з прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно «судді верховного суду лнр» за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і державної зради (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена, будучи діючою суддею Апеляційного суду Луганської області, у 2014 році почала співпрацювати з представниками окупаційної влади та зрадила присязі

Увійшла до складу так званої «робочої групи із законотворчої діяльності «народної ради лнр».

Восени 2018 року стала «суддею верховного суду лнр».

Улітку 2023 року за наказом президента рф обвинувачену було призначено на аналогічну посаду терміном на 6 років за російським законодавством.

Дотепер вона організовує роботу інстанції, здійснює безпосередній розгляд справ, тим самим забезпечуючи становлення, функціонування так званої «судової гілки влади» окупаційної адміністрації рф на тимчасово окупованій території Луганщини.

Також на камери пропагандистських медіа висловлюється на підтримку режиму держави-агресора.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 rivne-inform

Мої відео