Рівне Інформ

Експрокурору з Луганщини повідомлено про підозру у держзраді та колабораційній діяльності

Експрокурору з Луганщини повідомлено про підозру у держзраді та колабораційній діяльності
28643 ПЕРЕГЛЯДІВ

За спільного процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру прокурору однієї з окружних прокуратур Луганської області у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи прокурором Щастинської окружної прокуратури Луганської області, після повномасштабного вторгнення рф зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

Він залишився в захопленому Новоайдарі та вступив у злочинну змову з представниками так званої «лнр».

Фігурант присягнув на вірність ворогу та добровільно вступив на службу до незаконного правоохоронного органу ‒ «відділу мвс росії «новоайдарський».

Обійняв посаду «начальника штабу».

Основним видом діяльності цього терпідрозділу є забезпечення громадського порядку та безпеки на території окремих захоплених населених пунктів регіону.

Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіка у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ співробітники управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 rivne-inform

Мої відео