Рівне Інформ

Валерій Бондар: Без Навчального центру Служба судової охорони повноцінно функціонувати не може

Валерій Бондар: Без Навчального центру Служба судової охорони повноцінно функціонувати не може
320241 ПЕРЕГЛЯДІВ

Свою першу річницю з дня створення 15 вересня відзначив Навчальний центр Служби судової охорони, що у Вінниці. 

Рік тому цього дня відбулася урочиста церемонія відкриття закладу й перші 24 слухачі з різних територіальних управлінь Служби розпочали первинну професійну підготовку.

Аби привітати особовий склад Навчального центру з його першою річницею, до Вінниці завітав Голова Служби судової охорони Валерій Бондар. 

- Навчальний центр Служби судової охорони – це мета, реалізувати яку ми всі прагнули з моменту створення Служби. Лише за рік він став базовим навчальним закладом для кожного нашого співробітника. І сьогодні без цього закладу Служба судової охорони повноцінно функціонувати не може, - наголосив Валерій Бондар. 

Він подякував усім співробітникам і працівникам Служби, які доклали чималих зусиль для розвитку цього навчального закладу, а також вклали свої досвід, знання й надто - душу та серце. Валерій Бондар також подякував міжнародним партнерам Служби судової охорони, зокрема Службі шерифів Канади та Українсько-канадському Проєкту підтримки судової реформи (SJRP), які надали свою методичну та матеріально-технічну допомогу в розбудові інфраструктури новоствореного Центру.     

- Рік роботи Центру продемонстрував усім, що цей навчальний заклад не лише навчає та підвищує кваліфікацію професіоналів у сфері забезпечення безпеки правосуддя. Він розвивається, постійно покращуючи умови навчання та застосовуючи новітні методики викладання. І переконливим свідченням цього є сучасний мультимедійний тир, роботу якого ми сьогодні запустимо, - додав Голова Служби. 

За вагомий внесок у становлення й розбудову Навчального центру Служби Валерій Бондар вручив відзнаки Служби судової охорони кращим співробітникам і працівникам Територіального управління Служби у Вінницькій області.   

Особовий склад Навчального центру з першою річницею також привітали начальники територіальних управлінь Служби судової охорони у Хмельницькій, Одеській та Рівненській областях, директорка Вінницького навчального центру Національної школи суддів України Олена Мілієнко та інші почесні гості. 

Голова Служби судової охорони Валерій Бондар разом із почесними гостями ознайомилися з навчально-матеріальною базою Центру й запустили в роботу професійний мультимедійний та стрілецький тир. 

 До слова, за рік свого існування Навчальний центр Служби судової охорони вже провів одинадцять випусків підготовлених судових охоронців, які успішно виконують завдання із забезпечення безпеки органів та установ системи правосуддя держави по всій території України.

Довідково. Навчальний центр є структурним підрозділом Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області й забезпечує підготовку кваліфікованих кадрів для потреб Служби, їх перепідготовку та підвищення кваліфікації.

Первинна професійна підготовка для співробітників Служби судової охорони в Навчальному центрі триває близько двох місяців, і після успішного складання державної атестації слухачі отримують свідоцтва державного зразка про присвоєння кваліфікацій “Охоронець” та “Охоронник”.

Влітку цього року Навчальний центр Служби успішно пройшов акредитацію та атестацію Міністерства освіти і науки України й отримав сертифікат та свідоцтво для здійснення підготовки кваліфікованих кадрів для потреб Служби строком на 10 років. 

В основу створення Навчального центру Служби судової охорони покладено досвід функціонування подібних навчальних закладів провідних країн світу, зокрема діяльність центру підготовки італійських карабінерів у місті Ліворно. Тому новостворений центр не став типовим навчальним закладом із великим штатом викладачів та інструкторів, а є освітнім закладом сучасного типу. Тут викладають і діляться своїм досвідом найкращі та найпідготовленіші співробітники Служби судової охорони, а штат адміністрації Центру на сьогодні становить лише  6 осіб.

 

Такий підхід дозволяє не тільки значно економити державні кошти на підготовку персоналу Служби судової охорони, підвищити рівень їх професійної підготовки, а і якість виконання ними завдань з охорони та забезпечення безпеки установ судової влади.

© 2020 rivne-inform

Мої відео