Рівне Інформ

Викритого на одержанні хабаря заступника міського голови чекає лава підсудних

Викритого на одержанні хабаря заступника міського голови чекає лава підсудних
101527 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно заступника Часовоярської міської ради, який обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди  (ч. 3 ст. 368 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2021 року посадовець вимагав у приватного підприємця неправомірну вигоду у розмірі 20-25% від вартості фактично поставлених товарів. За це посадовець обіцяв укласти із чоловіком договори та підписати акти прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, що закуповувались міською радою.
 
   
 
Під час одержання частини «відкату» у розмірі 5 000 грн правопорушника викрито правоохоронцями.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Артемівського міськрайонного суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 rivne-inform

Мої відео