Рівне Інформ

Співпрацює з окупантами – мешканцю Донеччини заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі

Співпрацює з окупантами – мешканцю Донеччини заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі
318605 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю м. Волновахи у колабораційній діяльності, тобто у добровільному зайнятті громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 2 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року 50-річний чоловік погодився співпрацювати з окупаційною владою рф, яка тимчасово захопила м. Волноваху Донецької області, та обійняв посаду у псевдодержавній установі «Волноваська міська рада ДНР».
Перебуваючи на фейковій посаді «головного спеціаліста сектору спорту», чоловік виконує рішення так званої адміністрації захопленого міста та підтримує незаконні рішення і дії країни-агресора щодо ведення агресивної війни проти України та невизнання її державного суверенітету.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 rivne-inform

Мої відео