Рівне Інформ

Служить окупантам – на Донеччині заочно повідомлено про підозру колишньому міліціянту

Служить окупантам – на Донеччині заочно повідомлено про підозру колишньому міліціянту
301039 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому працівнику органів внутрішніх справ України заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року ексспівробітник Макіївського міського управління ГУ МВС України в Донецькій області, звільнений з правоохоронних органів у 2014 році, погодився служити російським загарбникам, які тимчасово окупували м. Маріуполь.
Підозрюваний добровільно обійняв запропоновану йому фейкову посаду тимчасово виконуючого обов’язки начальника «Орджонікідзевського районного відділу Маріупольського міського управління мвс днр», розташованого у с. Виноградне Маріупольського району.
Маючи професійні навички співробітника міліції, підозрюваний координує дії підпорядкованих підрозділів зазначеної псевдоустанови та надає незаконні вказівки «підлеглим» працівникам.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Колишньому міліціонеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 rivne-inform

Мої відео