Рівне Інформ

Наказував бомбити Донеччину та керував штурмом «Азовсталі» - генерал-лейтенанту армії окупантів заочно повідомлено про підозру

Наказував бомбити Донеччину та керував штурмом «Азовсталі» - генерал-лейтенанту армії окупантів заочно повідомлено про підозру
419319 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину рф заочно повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, за попередньою змовою групою осіб, та веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).
За даними слідства, у період з 24 лютого по травень 2022 року командувач 8 гвардійською загальновійськовою армією південного військового округу збройних сил рф на виконання наказів військово-політичного керівництва держави-агресора здійснював особисте керівництво підпорядкованими збройними підрозділами, які незаконно вторглися на територію Донецької області.
Перебуваючи в командних пунктах армії окупантів у м. Маріуполі, смт Мангуш, Нікольське, Старий Крим, селах Кальчик, Шевченко, Жовтневе та Приазовське Маріупольського району, генерал-лейтенант вирішував питання воєнного планування, координації й управління військовими формуваннями, а також віддавав накази бомбити мирну Донеччину і захоплювати її територію.
Зокрема підозрюваний взяв участь у нараді з головами псевдореспубліки «днр» і Чеченської республіки рф та розробленні плану щодо повного захоплення оточеного міста і штурму ПрАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь»», де у частково зруйнованих бомбосховищах були заблоковані українські військовослужбовці та цивільні громадяни.
У подальшому генерал-лейтенант ворожої армії здійснив інспектування підпорядкованих формувань та узгодив план дій щодо посиленого штурму підприємства і вбивства керівного складу українських військових підрозділів.
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

© 2020 rivne-inform

Мої відео