Рівне Інформ

Ексдержавному реєстратору повідомлено про підозру у незаконній реєстрації прав власності на земельні ділянки вартістю понад 50 млн грн

Ексдержавному реєстратору повідомлено про підозру у незаконній реєстрації прав власності на земельні ділянки вартістю понад 50 млн грн
276907 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому державному реєстратору за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 362 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, будучи на посаді державного реєстратора комунального підприємства, зареєструвала за приватним сільськогосподарським підприємством право власності на 10 земельних ділянок загальною площею 23 га на території Бучанського району. Зробила вона це за заявою директора товариства, при цьому не перевірила на відповідність законодавству всі подані заявником документи.

Внаслідок протиправних дій державного реєстратора з комунальної власності незаконно вибули земельні ділянки вартістю понад 50 млн грн.  

Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Київській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 rivne-inform

Мої відео