Рівне Інформ

Обійняли псевдопосади у «Володарському філіалі «Автодор» та пожежній частині «ДНР» - заочно судитимуть двох мешканців Маріупольського району

Обійняли псевдопосади у «Володарському філіалі «Автодор» та пожежній частині «ДНР» - заочно судитимуть двох мешканців Маріупольського району
433679 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців смт Нікольське Маріупольського району за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

 Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року пожежний-рятувальник 100 державної пожежно-рятувальної частини 26 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області став працювати на ворога. Він обійняв посаду у так званій пожежно-рятувальній частини №66 псевдоміністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих фейкової республіки «ДНР». Працюючи на загарбників, чоловік склав так звану присягу на вірність квазідержавному утворенню й виконує покладені на нього обов’язки.

 Інший обвинувачений добровільно перейшов на бік окупаційної адміністрації РФ у травні поточного року та обійняв посаду так званого начальника «Володарського філіалу державного унітарного підприємства «ДНР» «Автодор». Правопорушник здійснює господарську діяльність, керує заміною українських дорожних знаків на «російські» та координує роботу щодо відновлення сполучення між захопленими населеними пунктами Донеччини.

 Оскільки зловмисники продовжують перебувати на тимчасово окупованій території, їх судитимуть заочно. Обвинувальні акти спрямовано до Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська.

 Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.

 Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 rivne-inform

Мої відео