Рівне Інформ

Судитимуть в. о. псевдоначальниці «управління праці та соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР»

Судитимуть в. о. псевдоначальниці «управління праці та соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР»
421253 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Лимана за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2022 року, під час тимчасової окупації міста збройними силами РФ, колишня бухгалтерка Управління соціального захисту населення Лиманської міськради добровільно перейшла на бік окупантів. Вона обійняла псевдо посаду виконувачу обов’язків начальниці «управління праці та соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР».
Перебуваючи на фейковій посаді, обвинувачена зареєструвала управління у «федеральній податковій службі», «республіканському банку та казначействі», також «фонді соціального страхування» самопроголошеної «ДНР» і надалі активно співпрацювала з окупаційною владою захопленого міста.
Псевдопосадовиця здійснювала прийом місцевих мешканців для оформлення їм так званої соціальної допомоги від РФ та «ДНР», обирала працівників на вакантні «посади» і брала участь у нарадах так званого «голови адміністрації міста».
На вирок суду жінка чекає під вартою. Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 rivne-inform

Мої відео