Рівне Інформ

Прокуратура вимагає повернути з приватної власності державі земельні ділянки на території національного природного парку «Залісся»

Прокуратура вимагає повернути з приватної власності державі земельні ділянки на території національного природного парку «Залісся»
357726 ПЕРЕГЛЯДІВ

Броварська окружна прокуратура звернулась до суду з позовами про визнання недійсними рішення селищної ради і розпорядження райдержадміністрації та повернення у власність держави земельних ділянок природно-заповідного фонду.

Спірні земельні ділянки, які  відносяться до особливо цінних земель,  розташовані на території Броварського району були передані у приватну власність громадян для ведення особистого селянського господарства.

Водночас ці ділянки входять в межі земель національного природного парка «Залісся», створеного з метою збереження, відтворення і рекреаційного використання унікальних природних комплексів Центрального Полісся, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення і перебувають у постійному користуванні зазначеної державної організації.

Відповідно до законодавства землі природно-заповідного фонду не можуть перебувати у приватній власності громадян.

З цих підстав, прокуратура у суді вимагає скасування незаконних рішень органу державної влади та місцевого самоврядування, та повернення 0,5 га земель державі. Наразі судовий розгляд справ триває.

© 2020 rivne-inform

Мої відео