Рівне Інформ

Відправляла до РФ інформацію про українських захисників – судитимуть мешканку Донеччини (ФОТО)

Відправляла до РФ інформацію про українських захисників – судитимуть мешканку Донеччини (ФОТО)
365518 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканки м. Білозерське за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року громадянка України з власного телефону через месенджери надсилала на номери російських мобільних операторів текстову інформацію про розташування й переміщення військовослужбовців Збройних Сил України на території м. Білозерська та с. Клещєєвки Бахмутського району.

Під час відпрацювання контрдиверсійних заходів жінку виявили співробітники УКР ГУНП в Донецькій області. Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

На вирок суду обвинувачена чекає під вартою. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 rivne-inform

Мої відео