Рівне Інформ

Черговий депутат-зрадник з «ОПЗЖ» - колишньому псевдоголові «адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя» заочно повідомлено про підозру (ФОТО)

Черговий депутат-зрадник з «ОПЗЖ» - колишньому псевдоголові «адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя» заочно повідомлено про підозру (ФОТО)
438229 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Керівником Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану і колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року, коли війська РФ захопили місто, депутат Маріупольської міської ради від забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» добровільно почав співпрацювати з окупантами. Налагодивши зв’язки з представниками збройних сил країни-агресора, чоловік взяв участь у голосуванні щодо обрання фейкового голови «адміністрації міста Маріуполя «ДНР».

З квітня по жовтень того ж року зрадник обіймав так звану посаду голови «адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя» псевдореспубліки «ДНР».  

У цей період він керував незаконною установою та її працівниками, набирав «штат» і розпоряджався «бюджетом». Також підозрюваний активно брав участь у мітингах та «святах», що влаштовувала окупаційна влада. Зокрема, з нагоди «святкування дня Росії», разом із псевдомером, колаборант підіймав прапор РФ на в’їзді до розбомбленого Маріуполя.

Наприкінці 2022 року окупанти відсторонили псевдоголову від посади.

Досудове розслідування та оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за санкціями статей – довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео