Рівне Інформ

БЕБ запобігло розтраті 1,2 млн грн на закупівлі медобладнання для новонароджених

БЕБ запобігло розтраті 1,2 млн грн на закупівлі медобладнання для новонароджених
433284 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки України у Волинській області встановили, що в комунальному некомерційному підприємстві «Пологовий будинок» Рівненської міської ради планувалась закупівля реанімаційного столу (інфрачервоних обігрівачів) для новонароджених за завищеною ціною. 

У ході проведення інформаційно-аналітичної діяльності встановлено, що службові особи медичного закладу планували придбати обладнання за 3,7 млн грн. Тоді як його ринкова ціна в середньому нижче на 1,2 млн. 

На підставі виявлених передумов до нанесення шкоди економічній безпеці держави та для упередження розтрати бюджетних коштів, аналітики направили до комунального підприємства рекомендаційний лист щодо доцільності укладення відповідного договору. 

В результаті умови та процедура проведення закупівлі були переглянуті – укладено додаткову угоду з пониженням вартості обладнання до 2,5 млн грн. 

Аналітики БЕБ постійно здійснюють моніторинг фінансово-господарських операцій суб’єктів господарювання, аналізують закупівлі, постачання товарів та надання послуг за державні кошти.

 

 

фото ілюстративне

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,упередження

© 2020 rivne-inform

Мої відео