Рівне Інформ

БЕБ вилучило близько 170 тонн спирту вартістю понад 67,5 млн грн

БЕБ вилучило близько 170 тонн спирту вартістю понад 67,5 млн грн
327490 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили схему незаконного виготовлення та реалізації технічного спирту та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що службові особи одного із товариств на території Київській області, починаючи з 2019, налагодили виробництво спирту етилового денатурованого в промислових масштабах. У подальшому, під виглядом етанолу як складника бензину та біоетанолу, його продавали іншим суб’єктам господарювання як на митній території України так і за її межами.

З метою приховування незаконної діяльності, службові особи вносили до офіційних документів завідомо неправдиві відомості. Ймовірний розмір ухилення від сплати податків становить понад 1 млрд грн.

Детективи БЕБ, з метою припинення та документування протиправної діяльності, провели слідчі дії на території складських, виробничих та адміністративних приміщень СГД. За результатами обшуків виявлено та вилучено документи фінансово-господарської діяльності підприємства з контрагентами, документи щодо руху та обліку продукції а також майже 170 тонн рідини з характерним запахом спирту, яка зберігалася в резервуарах. Орієнтовна вартість вилученого спирту становить понад 67,5 млн грн.

Наразі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєних кримінальних правопорушень, призначені судові експертизи.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,спирт,безпека, економіка, податки

© 2020 rivne-inform

Мої відео