Рівне Інформ

БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування до бюджету понад 2,6 млн грн

БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування до бюджету понад 2,6 млн грн
354754 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області завершили досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків комунальним підприємством на понад 2,6 млн грн. Підприємство відшкодувало завдані збитки у повному обсязі.

Слідством встановлено, що упродовж 2022-2023 років службові особи комунального підприємства на Київщині умисно ухилились від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Сума завданих державі збитків склала понад 2,6 млн грн. Досудове розслідування було розпочато на підставі аналітичного продукту, складеного фахівцями Територіального управління БЕБ у Київській області.

У червні цього року головному бухгалтеру повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України. 

Далі в межах досудового розслідування, службові особи підприємства добровільно сплатили завдані державі збитки в повному обсязі.

Співробітники БЕБ скерували до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності особи у зв’язку із відшкодуванням нанесеної шкоди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212-1 КК України (ухилення від сплати податків, зборів), здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Київській області за процесуальним керівництвом прокурорів Київської обласної прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування збитків до Держбюджету на суму понад 5,4 млн грн. Детальніше: https://esbu.gov.ua/news/beb-na-kyivshchyni-zabezpechylo-vidshkoduvannia-zbytkiv-do-derzhbiudzhetu-na-sumu-ponad-54-mln-hrn 

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,аналітики,комунальне підприємство,бюджет, держава, безпека

© 2020 rivne-inform

Мої відео