Рівне Інформ

Депутатів Київради підозрюють в ухиленні від військової служби

Депутатів Київради підозрюють в ухиленні від військової служби
432479 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону депутатам Київської міської ради повідомлено про підозру.

   Їм інкриміновано ухилення від несення обов’язків військової служби - ч. 4 ст. 409 КК України.

   За даними слідства, четверо військовослужбовців однієї із військових частин ТРО, троє з яких є столичними депутатами, а ще один – помічником депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу.

   Вони оформили відрядження до Київської військової державної адміністрації, хоча в її структурі відсутні посади, які підлягають заміщенню військовослужбовцями. При цьому всі підозрювані продовжували  отримувати грошове забезпечення із частини, де нібито проходили службу.

   Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

   Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

   Досудове розслідування здійснюється  Державним бюро розслідувань за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,повідомлено про підозру,депутати,Київрада, ухилення від сплати податків

© 2020 rivne-inform

Мої відео