Рівне Інформ

Двом посадовцям квазіреспубліки, які розпоряджаються власністю окупованих громад, повідомлено про підозру

Двом посадовцям квазіреспубліки, які розпоряджаються власністю окупованих громад, повідомлено про підозру
315720 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У вересні 2023 року, після незаконного включення тимчасово окупованої території Донеччини до складу рф, так званого очільника «адміністрації Першотравневого району днр» обрано головою «Мангушського муніципального округу днр».
 
     
 
 
Маючи стійкі проросійські погляди на майбутнє регіону, псевдочиновник розпоряджається власністю громади на користь окупантів. Він представляє незаконну установу у відносинах з органами «місцевого самоврядування» й підписує нікчемні нормативно-правові акти. Також вносить на розгляд «муніципальної ради» проєкти уявного стратегічного розвитку округу.
 
У цей же період часу пішов на співпрацю з державою-агресором колишній співробітник Головного управління Держгеокадастру в Донецькій області. Чоловік добровільно обійняв посаду начальника відділу «державного комітету з земельних ресурсів днр у Першотравневому районі». Аби догодити роботодавцям, чоловік передав до «управління юстиції» квазіреспубліки облікову базу земельних ділянок, що розташовані на нібито звільнених військами рф територіях, до якої мав доступ. Зокрема, документи стосувались оренди землі, права власності, постійного користування тощо.
 
Наразі громадян оголошено у розшук.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 rivne-inform

Мої відео