Рівне Інформ

Військовослужбовці ЗСУ відповідатимуть у суді за викрадення військового майна

Військовослужбовці ЗСУ відповідатимуть у суді за викрадення військового майна
181839 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох військовослужбовців Збройних Сил України.

   Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє солдат-контрактників у серпні 2020 року, будучи днювальними парку військової частини, дислокованої у Чернігівській області, проникли до сховища, звідки викрали військове та інше майно на загальну суму понад 46 000 грн. Крадії скористалися тим, що мали безперешкодний доступ до території та майна парку.

   Збитки, спричинені зловмисниками, відшкодовані в ході слідства. Обвинувачені утримуються під вартою в умовах слідчого ізолятору.

   Дії військовослужбовців кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 та ч. 3 ст. 410, Кримінального кодексу України, тобто таємне викрадення чужого майна за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у сховище, а також викрадення військового майна за попередньою змовою групою осіб в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

   Згідно зі ст. 12 КК України, злочин, передбачений ч. 3 ст. 185 КК України є тяжким та передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 6 років, а злочин, передбачений ч. 3 ст. 410 КК України – особливо тяжким та передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Військова прокуратура Чернігівського гарнізону,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,скеровано до суду,двоє військовослужбовців,ЗСУ,викрадення військового майна,46 000 грн

© 2020 rivne-inform

Мої відео