Рівне Інформ

Понад 260 тисяч збитків державі: на Вінниччині викрито незаконну порубку лісу у військовому лісгоспі

Понад 260 тисяч збитків державі: на Вінниччині викрито незаконну порубку лісу у військовому лісгоспі
219173 ПЕРЕГЛЯДІВ

    За процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано злочинну діяльність посадових осіб ДП «Шепетівський військовий лісгосп».

   В ході проведення досудового розслідування установлено, що лісничий Вінницького військового лісництва спільно з начальником відділу лісового господарства ДП «Шепетівський військовий лісгосп», в порушення нормативно-правових актів, що регламентують діяльність вказаного підприємства, забезпечили проведення незаконної порубки лісу. Збитки державі в особі ДП «Шепетівський військовий лісгосп», нанесені правопорушниками, складають суму понад 260 тис. грн.

   Викриття та документування незаконної діяльності правопорушників відбулося військовою прокуратурою Вінницького гарнізону спільно із слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області та оперативними працівниками Управління СБУ у Вінницькій області.




   29.10.2020 обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу, що спричинила тяжкі наслідки), санкція якої передбачає підозрюваним покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Військова прокуратура Вінницького гарнізону,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, збитки держави,260 тисяч,Шепетівський військовий лісгосп,незаконна порубка,лісничий

© 2020 rivne-inform

Мої відео