Рівне Інформ

Вдруге самовільно залишив військову частину – 3 роки позбавлення волі

180104 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підтримання публічного обвинувачення Військовою прокуратурою Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України, Болградський районний суд Одеської області визнав винним у самовільному залишенні військової частини без поважних причин (ч. 4 ст. 407 КК України) та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі військовослужбовцю однієї з військових частин морської піхоти.


У судовому засіданні доведено, що вказаний військовослужбовець військової служби за контрактом, раніше судимий за аналогічний злочин, у липні 2019 року, без поважних причин, не з’явився вчасно на службу та ухилявся від виконання своїх обов’язків, проводячи час на власний розсуд, до липня 2020 року.


При призначенні покарання суд урахував щире каяття обвинуваченого, з’явлення із зізнанням та активне сприяння у розкритті злочину.


Однак повторність скоєння злочину, не з’явлення до суду та оголошення в розшук суд вважає обставинами, що обтяжують покарання, і дійшов висновку про необхідність притягнення військовослужбовця до кримінальної відповідальності в виді реального позбавлення волі.

Теги: Військова Прокуратура,самоволка,військовослужбовець, Білгород-Дністровський,Болградський районний суд,вирок

© 2020 rivne-inform

Мої відео