Рівне Інформ

За втручання прокуратури недобросовісного користувача зобов’язано повернути землю вартістю майже 7 млн грн

За втручання прокуратури недобросовісного користувача зобов’язано повернути землю вартістю майже 7 млн грн
29271 ПЕРЕГЛЯДІВ

За позовом Новокаховської місцевої прокуратури господарським судом прийнято рішення про припинення права постійного користування землею товариством з обмеженою відповідальністю, скасовано державну реєстрацію права власності на нерухоме майно та зобов’язано повернути земельну ділянку площею 1 га вартістю майже 7 млн грн у комунальну власність громади.

Установлено, що у 2001 році товариство отримало в постійне користування земельну ділянку рекреаційного призначення, що розташована в межах населеного пункту с. Залізний Порт, для будівництва бази відпочинку. Однак прокуратурою з’ясовано, що земля використовувалась з порушенням екологічних вимог, зокрема на ній незаконно накопичувались промислові та побутові відходи. Крім того, на підставі декларації про готовність до експлуатації об’єкта нерухомості – бази відпочинку котеджного типу площею 55,9 кв. м, здійснено реєстрацію права власності на неї, проте перевіркою встановлено, що вказана забудова фактично відсутня.

Ураховуючи виявлені обставини, з метою захисту інтересів держави прокуратура звернулась до суду з позовом, який задоволено в повному обсязі.

Наразі недобросовісний користувач змушений повернути землю територіальній громаді.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

© 2020 rivne-inform

Мої відео