Рівне Інформ

У Маріуполі правоохоронці, представники ЗМІ та громадськості обговорили питання порушення прав журналістів у регіоні

У Маріуполі правоохоронці, представники ЗМІ та громадськості обговорили питання порушення прав журналістів у регіоні
341862 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під головуванням заступника керівника Донецької обласної прокуратури Сергія Зайця відбувся круглий стіл з питань безпеки діяльності журналістів у регіоні.

У заході взяли участь працівники ГУ Національної поліції в Донецькій області, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, ТУ ДБР у м. Краматорську, голова Донецької обласної НСЖУ, представники ЗМІ, а також Інституту масової інформації в регіоні.

Учасники круглого столу обговорили актуальні проблемні питання, пов’язані з порушенням прав журналістів і безпосереднім перешкоджанням їх професійній діяльності, а також поділилися прикладами з власного досвіду.

«Наш діалог – це можливість налагодити пряму співпрацю для більш ефективної роботи. Саме тому нами створено міжвідомчу групу, куди увійшли представники правоохоронних органів області. Основними її завданнями є недопущення вчинення правопорушень стосовно журналістів, забезпечення швидкого, повного і неупередженого розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень за такими фактами», - підкреслив під час зустрічі заступник керівника Донецької обласної прокуратури.

За результатами обговорення присутні визначили подальші кроки спільної роботи у сфері захисту прав журналістів.

© 2020 rivne-inform

Мої відео