Рівне Інформ

На Донеччині викрито групу осіб, яка намагалась незаконно вивести з державної власності землі на загальну суму понад 2 млн грн

На Донеччині викрито групу осіб, яка намагалась незаконно вивести з державної власності землі на загальну суму понад 2 млн грн
376549 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури працівників ГУ Держгеокадастру у Донецькій області викрито у несанкціонованому втручанні та діях з інформацією, що оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах чи мережах електрозв'язку, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та особою, яка має право доступу до неї ( ч. 2 ст. 361, ч. 3 ст. 362 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж лютого-квітня 2020 року посадові особи ГУ Держгеокадастру у Донецькій області організували незаконну схему виведення земель із державної власності.

Правопорушники реєстрували в автоматизованій системі клопотання на розробку технічної документації, нібито від учасників АТО/ООС, задля першочергового виділення сільськогосподарських ділянок, розташованих на території Волноваського, Нікольського, Великоновосілківського та Мангушського районів Донецької області у приватну власність.

Всього, таким чином, зловмисники зареєстрували 40 фейкових клопотань на 80 га землі загальною вартістю понад 2 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 rivne-inform

Мої відео