Рівне Інформ

Посадовця на Херсонщині судитимуть за завдання великих збитків бюджету

Посадовця на Херсонщині судитимуть за завдання великих збитків бюджету
419880 ПЕРЕГЛЯДІВ

Каховською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора одного із комунальних закладів Каховського району за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та завдало бюджету шкоди на 360 тис. грн.

Установлено, що у 2019 році комунальним закладом за результатами відкритих торгів із товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про постачання за бюджетні кошти газового палива. Загальна вартість правочину склала понад 1,4 млн грн. Проте після набрання договором чинності керівник комунального закладу, зловживаючи своїм становищем та діючи в порушення законодавства про публічні закупівлі, безпідставно уклав додаткові угоди до договору, якими вартість товару щоразу збільшувалась, а об’єми поставки зменшувались. При цьому будь-яких коливань ціни газу на ринку не було.

Дії керівника закладу кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

© 2020 rivne-inform

Мої відео