Рівне Інформ

В Одесі вакцину отримала одна із найстаріших пацієнток

В Одесі вакцину отримала одна із найстаріших пацієнток
439963 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вакцинація від коронавірусу в Україні продовжується. До тих, кому можна і бажано зробити щеплення вже додалися підлітки, розглядається можливість і залучення дітей. Водночас в Одесі, наприклад, щеплення зробила найстаріша жінка міста.

Першу дозу вакцини від COVID-19 жінка отримала вдома, до неї приїхала лікарка з медсестрою. Спочатку казали, що вдома вакцинувати не будуть, потім же – що щеплення робитимуть лише конкретними вакцинами. Проте донька жінки змогла домовитися з лікарем та це все-таки відбулося.

Уся родина одеситки щеплення зробила вакциною Pfizer, тому і вона обрала її ж. До того ж медики порадили щепитися саме нею. Вдома зазвичай саме цю вакцину не вводять, але для жінки змогли зробити виключення.

Софії Цуркан, тій самій найстарішій жінці міста, вже 104 роки. І як вона жартує, тепер ще як мінімум кілька десятків років проживе з новим "чіпом". Нещодавно вона вже отримувала закордонний паспорт, чим також вразила і звичайних жителів, і працівників центру надання адміністративних послуг. А тепер вона своїм прикладом показала, що вакцинація – це не страшно. А головне – безпечно.

Зі слів доньки жінки, вона себе почуває добре. Стан нормальний, навіть немає почервоніння чи болю в місці уколу. Жінка повна сил та задоволена тим, що нарешті зробила щеплення.

Наразі на Одещині хоча б одну дозу вакцини отримало вже понад 730 тисяч осіб. А своїм прикладом Софія Цуркан може надихнути інших людей, не тільки похилого віку, щепитися також.

© 2020 rivne-inform

Мої відео