Рівне Інформ

Один із учасників наркосиндикату затриманий на Дніпровщині

Один із учасників наркосиндикату затриманий на Дніпровщині
299228 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наркозлочинність – це проблема всеукраїнського масштабу. І цей масштаб стає помітнішим сильніше, коли відбуваються масштабні затримання наркоторгівців. Цього разу одного із таких змогли зупинити на Дніпровщині.

Масштабна спеціальна операція з затримання причетних до наркозлочинів триває вже не один місяць. Так, вже встигли в ході першого етапу знайти чималі плантації конопель, з яких і виробляли наркотик. Там була теплиця на 2700 квадратних метрів. При чому вона була на території ділянки, яка належала одному з учасників синдикату. Близько 10 тисяч кущів, а також наркотичні речовини на 130 мільйонів гривень – ось що тоді вдалося знайти правоохоронним органам. Затримали лише одного учасника.

Пізніше, в кінці осені, поліція змогла відшукати й більшість учасників. Так, затримали 14 осіб. Вони займалися вирощуванням сировини для наркотичних речовин у великих, фактично промислових масштабах. Основним ринком збуту був Кривий Ріг та Дніпровщина загалом. Тоді для затримання було залучено близько 200 осіб, серед яких слідчі, підрозділи КОРД та ДСР, а також оперативники.

Було проведено обшуки, загалом – 43. В їх ході знайшли та вилучили наркотики, зброю, обладнання та гроші. Зловмисники мали навіть апаратуру для виявлення засобів стеження та їх нейтралізації. Загалом все вилучене майно вартує близько 10 мільйонів гривень.

Днями ж затримали ще одного учасника цього угрупування. Його тримають під вартою. Оголошено підозру 17 особам, 15 вже знаходяться під вартою без права внесення застави. Слідство продовжується.

© 2020 rivne-inform

Мої відео