Рівне Інформ

Волонтери благодійного фонду “Свої” готові допомогти родичам паліативних пацієнтів у Дніпрі

Волонтери благодійного фонду “Свої” готові допомогти родичам паліативних пацієнтів у Дніпрі
258554 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підтримка паліативних пацієнтів та їх сімей - один із проєктів благодійного фонду “Свої”.  Проєкт орієнтований в основному на дорослих пацієнтів, що знаходяться поза межами спеціалізованих медичних закладів і проживають в місті Києві та Київській області. Про один з останніх тренінгів для родичів паліативних пацієнтів волонтери фонду розповіли під час ефіру передачі “Точка дотику”, яка була присвячена темі паліативної та хоспісної допомоги в Україні. 

“Найактуальніші питання серед близьких пацієнтів — питання побутові. Це і організація кисневої підтримки, і організація функціонального ліжка, крісла-туалету — все те, що має бути в тяжкохворого пацієнта. Неважко організувати такі тренінги і в інших містах України. Кличте. Нам для їх проведення потрібно лише приміщення” - сказала волонтерка БФ “Свої”, Леся Літвінова.

Вона також зазначила, що згідно з програмою тренінгу учасники мали змогу задати наболілі питання психологу та обговорили з фахівцями тему об'єктивної оцінки стану людини - що означають фрази "низький тиск", "серце коле", "щось мені недобре" та як зрозуміти чи потрібно викликати хворому швидку.

© 2020 rivne-inform

Мої відео