Рівне Інформ

В Україні з`явився сайт з інформацією про готовність медзакладів до боротьби з коронавірусом

В Україні з`явився сайт з інформацією про готовність медзакладів до боротьби з коронавірусом
260267 ПЕРЕГЛЯДІВ

На аналітичних панелях порталу відображається інформація про наявні лікарні, ліжкомісця, вільні апарати ШВЛ, засоби індивідуального захисту, медичний персонал. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.

За сприяння Міністерства цифрової трансформації на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України «Кононавірус в Україні» розміщено online-дашборди, які відображають достовірну інформацію про боротьбу з COVID-19 в Україні та інформують про забезпеченість медичних закладів необхідними ресурсами.

Інформацію можна переглянути як по Україні в цілому, так і для окремих регіонів і навіть — медичних закладів. Вона щоденно оновлюється та доступна online.

«Портал надає змогу наживо контролювати ситуацію із забезпечення лікарень і швидко реагувати в разі потреби: постачати ліки, обладнання, доукомплектовувати персоналом тощо, — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. — Також портал дозволяє усвідомити дійсну ситуацію в країні і, сподіваюся, це дозволить припинити розповсюдження фейків. Тепер кожен може зайти і перевірити ту чи іншу інформацію в режимі онлайн».

Публічна інформація на порталі розміщена у формі відкритих даних, тож кожний може отримувати, обробляти та публікувати її, спираючись на першоджерело.

© 2020 rivne-inform

Мої відео