Рівне Інформ

У вихідні в Україні очікується зниження температури

У вихідні в Україні очікується зниження температури
31756 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Керуватимуть» погодою циклони, які принесуть періодичні дощі та грози. Найбільше вологій погоді опиратиметься Схід країни. Про це йдеться у повідомленні синоптика Наталки Діденко на її сторінці в соцмережі.

Шалена спека в Україні добігає кінця, вже з 13 червня країна опиниться в циклонах і фронтах. Як зазначає синоптик, циклонічна система з циклонами Nadine та Оctavia 1 з Octavia 2 рухається з Європи, де вона наразі керує погодою у більшості європейських країн.

«У суботу західні дощі вже посунуться поступово далі нашою територією, а в неділю нестійка атмосфера охопить більшість українських областей. Хіба що Схід найбільше опиратиметься вологій погоді», — попереджає Діденко та додає, що перед північним фронтом буде +30…+36 градусів, а за фронтом +20…+25 градусів. Тож, через контрасти температур у зонах дощів можуть виникнути не тільки грози, а й сильні зливи, шквали, град і навіть є ймовірність смерчів.

13 червня у більшості областей України +30…+35 градусів, на Заході +25…+29 градусів. 14 червня вдень вже +23…+29 градусів, на Сході +28…+33 градуси. На Дніпропетровщині 13 червня ще утримується спекотна погода до +33 градусів, без опадів. А вже 14 червня очікуються дощі та грози, денна температура знизиться до +26 градусів.

© 2020 rivne-inform

Мої відео