Рівне Інформ

Круглі та запашні: Укрпошта ввела в обіг унікальні марки

Круглі та запашні: Укрпошта ввела в обіг унікальні марки
9415 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відбулося спецпогашення нових екземплярів серії «Садові квіти». «Садовий жасмин» та «Лаванда» мають витончений вигляд та справжній квітковий аромат. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Укрпошти.

Урочиста церемонія спецпогашення відбулась у символічному місці — у київському Ботанічному саду ім. академіка Фоміна. Марки серії «Садові квіти» є унікальними за формою та виглядом. Вони мають незвичний формат — круглий, а надруковані на самоклеючому папері — у форматі наліпки. До того ж, пахнуть наче квіти.

«Особливого шарму поштовим маркам додає ароматизований папір: легенько потерши марки, ви відчуєте аромат жасмину і лаванди», — зазначають в Укрпошті.

Авторкою нових марок «Лаванда» та «Садовий жасмін» є художниця Наталія Кохаль, яка розробила ескізи багатьох марок. Її роботи «Соловейко східний» та «Лелека білий» перемогли у конкурсі «Найкраща марка Європи — вибір колекціонера 2019».

Тираж кожної нової марки — 100 тисяч примірників, номінал — 13,50 грн. Це тариф на пересилання простого листа масою від 50 до 250 г в межах України.

Теги: Укрпошта,марка,квіти,спецпогашення,аромат

© 2020 rivne-inform

Мої відео