Рівне Інформ

У Дніпрі стартував черговий чемпіонат веслувальників

У Дніпрі стартував черговий чемпіонат веслувальників
46985 ПЕРЕГЛЯДІВ

Призери олімпійських ігор, чемпіони світу та Європи. Загалом, більше 300 спортсменів зібралися у Дніпрі, аби взяти участь в особистому чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное пам’яті заслуженого тренера Вячеслава Сорокіна. Це перший старт року та головний національний відбір на міжнародні змагання.

Чемпіонат стартував 30 липня та триватиме 4 дні. У дебютному фінальному заїзді на 1000 метрів серед «каное-одиночок» впевнено переміг волинянин Юрій Вандюк.

«Це, я нагадаю, олімпійська дисципліна в каное. Ця перемога — путівка на чемпіонат Європи. Для України та для мене особисто», — сказав переможець змагань.

26-річний Вандюк у веслуванні 11 років. Спортсмен — член національної збірної та багаторазовий чемпіон України, чемпіон світу серед веслувальників до 23-х років, багаторазовий призер та чемпіон Європи в «каное-двійці», віцечемпіон Європейських ігор. Для України атлет завоював дві ліцензії на Олімпіади, в Ріо та Токіо. Останню путівку в Японію виборов у парі з ще одним чемпіоном Едуардом Шеметило

«Доріжки наші розійшлися. Подивимося, можливо це й на краще. Юрій Вандюк працюватиме зі своїм новим напарником, а я зі своїм», — розповів учасник змагань Едуард Шеметило

Хто зі спортсменів все ж поїде на Олімпіаду, з’ясується на наступній національній першості. Нинішній чемпіонат України — полігон для відбору до національної збірної на майбутні континентальний та світовий форуми.

«Тільки перше місце дає право брати участь на чемпіонаті світу. Звичайно, спортсмени готувалися цілий рік. Вони звичайно трошки засмучені, адже наразі виступають на чемпіонаті України, а не на Олімпійських іграх. Але тим не менш, це є шанс для більш молодих спортсменів посунути більш старших, більш досвідчених», — пояснює директор КП «Водно-спортивний комбінат» ДМР Микола Баранов

Суддівство здійснюється за найвищими стандартами. На турнірі працюють електронна система та близько сорока кваліфікованих членів колегії арбітрів.

Наразі дніпровський веслувальний канал є кращим місцем в країні для проведення масштабних змагань. Втім, за оцінками спеціалістів, локація здатна бути ще ліпшою, справа лише в фінансуванні унікального комунального об’єкта.

«Прикро, що місто Дніпро та область мають серйозні фінанси, але чомусь, не бачать нашого каналу. Він єдиний в Україні такого рівня. І навіть такого рівня каналу сьогодні мало в європейських країнах, де проводяться чемпіонати Європи. Ми б могли й сюди притягти чемпіонати Європи та світу, якщо б ми зробили деякі гідротехнічні роботи. Не такі коштовні для міста», — каже президент федерації каное України Сергій Чернишов.

Вже незабаром з 3 по 7 серпня веслувальний канал прийме наступний чемпіонат України серед юніорів та молоді до 23 років.

Теги: чемпіонат,веслувальники, Дніпро,змагання,каное

© 2020 rivne-inform

Мої відео