Рівне Інформ

У Дніпрі відсвяткували день народження Олександра Поля

У Дніпрі відсвяткували день народження Олександра Поля
21714 ПЕРЕГЛЯДІВ

Біля пам’ятника першому почесному громадянину міста представники громадських організацій влаштували мистецьке свято. 2020 рік оголошено у Дніпрі роком нашого видатного земляка.

188 років із дня народження Олександра Поля відсвяткували дніпряни біля пам’ятника першому почесному громадянину міста, людині, завдяки якій Дніпро став потужним промисловим центром. Просто неба встановили сцену, для гостей підготували фільм, виставку та лекцію про життя Олександра Поля. На святкування завітали з пів сотні людей — історики, представники громадських організацій, пересічні дніпряни.

Аби гості ближче познайомились з постаттю Олександра Поля, Дніпропетровський історичний музей привіз виставку, що розгорнули просто неба. Співробітниця музею Валентина Лазебник розповідає, понад 20 років музейники клопітливо збирали матеріали про його життя: родину, археологічну та підприємницьку діяльність.

«Ми знаємо, що для кожного міста важлива економічна складова. І саме цю економічну, надійну складову він для нас напрацював, — зазначила Валентин Лазебник.— Оці інвестиції, які прийшли до нас з Європи завдяки йому. Він побудував тут першокласні металургійні, машинобудівні, хімічні заводи. І вони дали роботу десяткам тисяч мешканців нашого краю.

Гості заходу отримали і театральний сюрприз. Спеціально до дня народження Поля артисти академічного театру Шевченка підготували концерт з піснями, танцями та міні-виставою.

Ініціаторами святкування стали представники громадських організацій. Аби дійство було масштабним, долучили підприємців, істориків та мистецьких діячів.

«Ми намагаємось нагадати, розповісти і сказати молоді: діти, ми шикарна нація, нам є чим пишатись, у вас геніальне коріння, будь ласка, не їдьте з країни, — каже співорганізаторка свята Оксана Єськова. — Ви потрібні тут, бо та людина, про яку ми вам сьогодні розповідаємо, зробила все для того, щоб сьогодні ви були тут щасливі».

">

 




Теги: Олександр Поль,мистецьке свято,почесний громадянин, Дніпро

© 2020 rivne-inform

Мої відео