Рівне Інформ

У Кривому Розі до страйкуючих шахтарів приєдналися дві жінки-сигналістки

У Кривому Розі до страйкуючих шахтарів приєдналися дві жінки-сигналістки
65308 ПЕРЕГЛЯДІВ

27 вересня в третю зміну вони відмовилися підніматися на поверхню. Наразі під землею залишаються 62 протестувальники, повідомляє голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Двадцять шосту добу продовжується акція протесту гірників Криворізького залізорудного комбінату, які вимагають підвищення зарплати та покращення умов праці. Наразі під землею залишаються працівники двох шахт — «Жовтнева» та «Батьківщина», адже протестувальники шахт «Тернівська» та «Гвардійська» ввечері 25 вересня у повному складі піднялися на поверхню.

Як зазначає Михайло Волинець, під час перемовин між гірниками та адміністрацією КЗРК було досягнуто домовленості, що всі шахтарі, хто знаходився під землею з першого дня протесту, підпишуть Меморандум, який стане гарантією непритягнення їх до відповідальності та запорукою непереслідування.

«Адміністрація КЗРК категорично наполягла на тому, що передбачені Меморандумом вимоги в частині підвищення зарплат на підприємстві наберуть чинності з моменту, коли на поверхню піднімуться всі протестувальники всіх чотирьох шахт», — повідомляє Михайло Волинець.

Гірники шахти «Тернівська» ще 26 вересня приступили до роботи, на «Гвардійській» ведуться ремонтні роботи на підйомі.
27 вересня до 60 протестувальників, які знаходяться у шахтах «Батьківщина» та «Жовтнева», приєдналися дві жінки, які працюють сигналісткками — відмовилися після зміни підніматися на поверхню. Тож, у шахті «Батьківщина» наразі знаходиться 38 робітників, у «Жовтневій» — 24.

Нагадаємо, 29 вересня залізничники Кривбасу розпочинають італійський страйк, вимагаючи гідну зарплату та безпечні умови праці, припинення порушень трудового законодавства.

Теги: страйк,шахтарі,КЗРК,Кривий Ріг,протестувальники

© 2020 rivne-inform

Мої відео