Рівне Інформ

Як проходить голосування на Дніпропетровщині: роздача масок, відсутність пандусів та черги з виборців

Як проходить голосування на Дніпропетровщині: роздача масок, відсутність пандусів та черги з виборців
51674 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спостерігачі фіксують зникнення бюлетенів, порушення санітарних норм та знаходження у приміщеннях для голосування сторонніх осіб. Про це йдеться у повідомленні громадської організації ОПОРА на її офіційному сайті.

За даними спостерігачів, які працюють на виборчих дільницях по всій області, виборча дільниця №120983 у Кам’янському відкрилася о 8.20. Біля дільниці невідома особа роздавала медичні маски, але агітацію не проводила. Так само поблизу шкіл №25 та №44 відбувається безкоштовна роздача масок. Згодом ОПОРІ стало відомо, що маски роздаються майже біля кожної дільниці. Великі черги в Кам`янському утворилися на виборчій дільниці №121008 та на дільниці №121009 (школа №25).

«На дільниці №120983 (м. Кам’янске) спостерігач ОПОРИ зафіксував, як кандидатка у депутати до міської ради м. Кам’янске від партії «Бджола» Наталія Сокол підходила до виборця, який тримав у руках бюлетень перед входом до кабінки для голосування. Після зауважень спостерігача ОПОРИ кандидатка пішла з дільниці», — йдеться у повідомленні.

З`ясувалося, що не всі дільниці обладнані пандусами, тож люди з обмеженими фізичними можливостями елементарно не можуть дістатися приміщення для голосування. На багатьох дільницях порушено санітарні норми через те, що між столами не має відстані одного метру.

У Дніпрі, як повідомляє ОПОРА, на дільниці №121246 немає інформаційних плакатів кандидатів на посаду міського голови, адже ТВК не надав ці плакати. А на дніпровській дільниці №121066 виборець не розібрався, як заповнювати бюлетені, залишив їх на стільці і пішов. Комісія їх опечатала, на вечірньому засіданні буде вирішувати, що робити далі.

У Криворізькому районі в селі Вільне комісія взагалі не знайшла 100 бюлетенів до обласної ради. Як повідомила голова ДВК, при прийомі бюлетенів на пачці було написано, що їх 991 штука. Коли перерахували, виявилось, що там 990 бюлетенів. Склали акт розбіжності, зачинили бюлетені в опломбованому сейфі, а 25 жовтня виявили, що бюлетенів взагалі 890. При цьому сейф не був пошкоджений. На дільницю була викликана поліція.


Теги: місцеві вибори, Дніпропетровщина,ОПОРА,зникнення бюлетенів,черги,агітація

© 2020 rivne-inform

Мої відео