Рівне Інформ

135 день народження ринку «Озерка»

135 день народження ринку «Озерка»
166398 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місто Дніпро славиться багатьма історичними місцями. Продуктовий ринок «Озерка» нещодавно відсвяткував 135 день народження з дня його відкриття.


Ще до 1880 року на місці ринку було велике озеро, але через стрімкий розвиток міста та його розбудови різко впав рівень води, а згодом й взагалі водойма перетворилась в болото. На той час місцева влада видала розпорядження висушити та засипати болото.


Влада планувала на місці озера збудувати залізнодорожні споруди. Проте, ця ідея не втілилась в реальність.


На той час у місті був лише один ринок – «Троїцький», через що було прийнято рішення задля жителів створити тут ще один ринок.


На цю територію почали претендувати також військові, влада навіть підтримала їх матеріально, але згодом рішення було скасовано.
Так і з’явилась «Озерка». Ринок умовно був поділений для заможніших жителів міста та для звичайного населення. В 1915 році мало не зник ринок через сильну зливу. Старожили не пам’ятали такої зливи ще з 1881 року. Сильні потоки води змивали все на своєму шляху. Через таку негоду ринок зазнав великих втрат. З тих пір ринок отримав статус «Центрального колгоспного ринку». Незважаючи на різні труднощі, ринок працює і до тепер.


У зв’язку із початком пандемії коронавірусу ринок повністю закрили. Проте, після послаблення владою карантинних обмежень «Озерка» знову повернувся до роботи.

© 2020 rivne-inform

Мої відео