Рівне Інформ

Нещодавно стало відомо, хто цього року підкорив міжнародний фестиваль циркового мистецтва у Дніпрі

Нещодавно стало відомо, хто цього року підкорив міжнародний фестиваль циркового мистецтва у Дніпрі
122513 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпропетровський державний цирк зібрав під своїм куполом переможців IX Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого та юнацького естрадно-циркового мистецтва «Яскрава арена Дніпра – 2020». Саме там відбувся цього року гала-концерт та нагородження переможців.

Традиція проведення цього змагання з’явилась ще 10 років тому. Спочатку конкурс не мав великої популярності, та с кожним роком на арені з’являються нові і нові учасники не лише з України, а й з інших країн. Нещодавно приєдналась і команда, яка цього року перемогла. Діти раділи, лунав веселий сміх, а від сцени не можна було відвести очей.

На жаль, карантин лишив свої сліди у цій визначній події. Довелось проводити конкурс без глядачів. Колективи виступали лише перед суддівською колегію. Та і це не зупинило юні таланти, які одного разу засяють яскравіше зірок у небі.

Сам конкурс із року в рік має три етапи. Аби залишились лише найкращі, спершу проводять відбірковий тур. Коли із найкращими визначилися, проводиться сам конкурс між колективами. Останній день – це гала-концерт. Під час нього і визначають переможця.

Ця складна місія із обрання найкращих лягає на плечі видатних діячів культури і мистецтва України, керівників цирків, директорів циркових фестивалів, світових фахівців у сфері циркового мистецтва.

За роки, які триває конкурс, винайшли і певні критерії, яким має відповідати переможець. Цьогорічні чемпіони мали високий рівень професіоналізму, оригінальне виконання, складні трюкові елементи, оригінальне режисерське рішення та новаторство.

Тож ми з гордістю вітамо зразкову естрадно-циркову студію "Меланж-Арт" з заслуженою перемогою. І аплодуємо усім тим, хто брав участь у конкурсі цього року. Адже гарно виступили абсолютно усі. Тож наступного року може отримати перемогу хтось інший.

© 2020 rivne-inform

Мої відео