Рівне Інформ

Новий міст, чи латки на старому: на Дніпропетровщині лагодять міст, який зруйнувала фура

Новий міст, чи латки на старому: на Дніпропетровщині лагодять міст, який зруйнувала фура
104319 ПЕРЕГЛЯДІВ

Двадцятого травня жителів Дніпропетровщини сколихнула звістка про те, що один із центральних мостів обвалився. І найжахливішим було те, що це трапилось тоді, коли по ньому проїжджала фура. Її не могли витягти звідти протягом кількох діб, адже вона опинилась просто посередині обвалу. Водій ще довго не міг оговтатись від того, що сталось. А місцеві жители не могли зрозуміти, чому конструкція, яка роками трималась впала в одну мить.

Трохи згодом в мережі з’явилось скандальне відео із моментом падіння. Де було чітко видно що трапилось. Проте життя не зупиняється. Особливо якщо цей міст був важливим місцем сполучення для регіонів. Військові майже одразу збудували понтонну переправу, і життя почало протікати в своєму руслі.

І ось нещодавно на тому місці розпочались ремонтні роботи. За прогнозами аналітиків на них буде витрачено майже півмільярда гривень. Проте ця переправа має бути значно міцнішою і довше слугуватиме.

Зараз через річку Чортомлик намагаються встановити едуину металеву прогонову конструкцію, яка має витримувати неймовірно великі навантаження. Це повідомила служба автомобільних доріг Дніпропетровської області. Мосту на трасі Н-23 "Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя" таки скоро бути.

Над цим працюють мостовики, які намагаються приборкати конструкцію у 159 метри. Понтонна переправа слугує для того, аби забезпечувати монтажні роботи. Як скоро все це завершиться поки ще невідомо, але найближчим часом дорожня служба повідомить про це всіх, хто наразі не може перетнути це місце. Поспіх це звісно добре, проте краще зробити один раз добре, ніж мільйон, але аби як. Однієї страшної аварії на цьому місці світу вистачить.

© 2020 rivne-inform

Мої відео