Рівне Інформ

Виставка неймовірних картин Катерини Полякової в Дніпрі. Вже час поговорити про важливе

Виставка неймовірних картин Катерини Полякової в Дніпрі. Вже час поговорити про важливе
75815 ПЕРЕГЛЯДІВ

Настав час говорити про важливе. За політикою, війною, постійними спалахами, хворобами та проблемами, люди стали забувати, про те, що вони люди. Тож Дніпропетровський музей АТО зробив у своїх стінах виставку молодої талановитої художниці Катерини Полякової.

Вона має назву “Якщо не ми, то хто”. А картини, які представлені в галереї, пробуджують свідомість кожного. В них немає єдиної відповіді, проте фарби відтіняють найпотаємніші куточки нашої душі. Які чекають на свій час.

Жінка повернулась до пензля після перерви довжиною у цілих шість років. Вона є учасницею бойових дій в АТО. І за її словами там не було ані часу, ані бажання писати. І ось саме зараз до неї повернулось бажання створювати прекрасне.

Сьогодні відкрили першу виставку художниці, тож вона дуже нервується. У залі музею ви зможете побачити близько 20 живих робіт. На них зображені бійці 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, де вона служить. Напевне, саме тому вони й вийшли такими живими та справжніми. З поглядом, неначе у всесвіт. Адже ці люди багато означають для авторки і відлунюються у її серці. А що вражає більше за щирість митця?

Сама жінка має багате творче коріння: її бабуся й мати – художниці. Малював і прадід, який був полковим капеланом і загинув у бою, коли рятував поранених під час Першої світової війни. А Луганщина, місце в якому вона народилась, пробуджує в її серці найщиріше почуття відданості. Тож настав час відповісти на питання “хто якщо не ми?” Так, вона буде для кожного різною, переконана художниця, проте не може бути такого, щоб її не було взагалі.

Виставка працює з 10.00 до 18.00 кожного дня. Вхід вільний, тож приходьте та насолоджуйтесь майстерністю творчої щирості від людини, яка сама подолала шлях через АТО.

© 2020 rivne-inform

Мої відео