Рівне Інформ

25078 учнів вже почали навчатись в інклюзивних класах. Ця статистика в 10 разів більше, ніж за останні 5 років по всій Україні

25078 учнів вже почали навчатись в інклюзивних класах. Ця статистика в 10 разів більше, ніж за останні 5 років по всій Україні
149520 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Сергій Шкарлет повідомив про те, що цього року ми досягли значних успіхів в освіті. Окрім реформи Нової української школи, наше Міністерство освіти відкрило 18687 інклюзивних класів.

Цього року вже 43% українських шкіл спокійно змогли прийняти дітей, які потребують особливого підходу до освіти. Якщо трохи округлити, то можна сказати, що до кожної другої вже вступили діти з особливими потребами. Цього року цей показник планують покращити й домогтися, аби всі школи могли надавати таку освіту.

Крім того, в Україні вже створили 635 центрів, які направлені на надання комплексної психолого-педагогічної допомоги дітям, які потребують особливих умов освіти. Цього року планують провести реорганізацію освіти, аби вчителі могли надавати знання дітям з особливими потребами. Вчителів на курсах навчатимуть психології, педагогіці та методиці викладання.

Та що також важливо вчителям проведуть спеціальні курси, під час яких розкажуть про прийоми та методи запобігання булінгу. Виведуть принципи роботи з дітьми, аби ті не намагались якось образити один одного.

© 2020 rivne-inform

Мої відео