Рівне Інформ

Локдаун та його правила

Локдаун та його правила
211454 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні як і в інших країнах досі тривають карантинні обмеження у зв’язку із пандемією коронавірусу, що підкосив цілий світ. Чимало людей вже відчули на собі симптоми хвороби, багато вже перехворіли, а наслідки відчувають і досі. Число тих, хто не зумів подолати пошесть вже більшість 2 млн.
Влада країн не передбачала таких масштабів поширення вірусу та сподівались побороти його значно швидше. 3 березня 2019 року в Україні було зафіксовано перший випадок захворюваності, який виявили у чоловіка з Чернівців, який прибув літаком з Італії до Румунії. А вже з 12 березня в країні було запроваджено карантин. Такі карантинні обмеження хоч і зменшили ризики поширення вірусу, проте повністю подолати хворобу досі не вдалося. В даний час з 8 по 24 січня 2021 року МОЗ запровадив карантин з жорсткими обмеженнями. Завданням цих обмежень – знизити кількість контактів після новорічних і різдвяних свят, під час яких на думку експертів відбулось масове зараження людей. Під час локдауну заборонено наступне:
• Робота закладів харчування, проте, щоб хоч якось допомогти підприємцям дозволено працювати на винос
• Зачиненими будуть кінотеатри, театри та інші розважальні комплекси
• Припинена робота спортивних залів, басейнів та інших спортивно-оздоровчих установ
• Під забороною опинились торгові центри, але також з корективами
• Торгівля непродовольчими товарами
• Заборонено влаштовувати будь-які масові заходи
• Зачинення усіх закладів освіти, окрім дитячих садків.
Поглянемо, як дотримуються карантинних обмежень у різних областях країни.
Київ
У місті, незважаючи на карантинні правила, продовжують свою роботу розважальні атракціони на Контрактовій площі. У закладах харчування столиці люди не дотримуються соціальної дистанції. Проте, роботу ковзанок під відкритим небом у місті не забороняють, але просять дотримуватися соціальної дистанції.
За дотриманням карантинних обмежень у Києві слідкують працівники Нацполіції, «Муніципальної охорони» та Держпродспоживслужби.
Суми
Торгові центи міста припинили свою роботу з початку локдауну. «Епіцентр» працює за попереднім замовленням товару та продають лише побутову хімію та необхідний товар для авто. У ТРЦ «Мануфактура» також усі магазини зачинені, окрім продуктових та зоомагазину, а магазини з побутовою технікою працюють в онлайн режимі.
Салони краси продовжують свою роботу, проте за попереднім записом. Громадський транспорт продовжує свою роботу у звичайному режимі.
Запоріжжя
У місті, незважаючи на заборону, досі продовжує працювати історико-культурний комплекс «Запорізька Січ».
Тернопіль
У місті заклади харчування працюють у режимі доставки або самовиносу. Центральний ринок продовольчих товарів продовжує свою роботу в звичному режимі, натомість ринок з непродовольчими товарами наразі закритий.
Полтава
Центральний речовий ринок міста тимчасово припинив свою роботу, проте не всі кіоски зачинилися. Продовжують працювати деякі магазини, які опинилися під забороною.
Миколаїв
Від початку карантину на Соборній площі свою роботу припинили атракціони та ярмарки. Для відвідувачів крамниць розміщена інформація про роботу в режимі онлайн. Тренажерні зали також припинили свою роботу.
Харків
На майдані Свободи у Харкові свою роботу припинила новорічна ярмарка. Проте, трапляються окремі місця, де все ж можна придбати вуличну їжу.
Також у відкритому доступі залишаються атракціони та ковзанка.
Міністерство охорони здоров’я старається мирними шляхами врегулювати роботу різних закладів під час локдауну. Проте, у разі не дотримання та жорсткого порушення правил, підприємці наражають себе на чималий штраф. Влада всіх регіонів закликає не нехтувати карантинними правилами, щоб не наражати себе та інших на небезпеку. Лише так ми зможемо вберегти життя та подолати пандемію.

© 2020 rivne-inform

Мої відео