Рівне Інформ

Скандал в школі: мати проти того, щоб її дитина сиділа за кимось із малозабезпеченої родини!

Скандал в школі: мати проти того, щоб її дитина сиділа за кимось із малозабезпеченої родини!
8104 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Криворізькій школі № 1 розгорівся черговий скандал. Все це відбувається через те, що частина батьків не хоче платити добровільно-обов’язкові фінансові внески. А от та частина батьків, які весь час їх сплачують, почали сваритись із ними через те, що вони не хочуть, аби їхні діти навчались в одному класі із малозабезпеченими дітьми.

Міська рада Кривого Рогу зазначила, що одна із мам написала: “Особисто я не хочу, щоб моя дитина сиділа за одним столом з незаможними. Якось їх занадто багато. Я за відпочинок і будь-який "кіпіш" дітей нормальної половини класу. А годувати "свиней" і їх спонсорувати не збираюся”.

Проте всі чомусь забули про те, що вчителям заборонено проводити такі заходи. Якщо ж вони все ж таки вирішили провести такий захід, то їм обов’язково варто забезпечити кожну дитину рівними умовами. А за законом України, ніхто не повинен сплачувати “добровільні внески”, якщо він того не бажає. За це передбачене кримінальне покарання. Також покарати можуть і за обвинувачення, образи та приниження.

Нещодавно Україну сколихнула вже подібного роду подія. Відбувся скандал через торт, який батьки придбали для солодкого столу. Не всі батьки здали кошти, через що переважна частина класу мала отримати солоденьке, а дехто – ні. Але вчитель вирішив пригостити тортом всіх, через що в класі почався скандал. Батьки при дітях почали з’ясовувати відносини між собою. Яке покарання отримають винні, поки невідомо, проте в Міністерстві освіти та науки нагадали про те, що таких питань в школі не повинно виникати. Батьки не повинні сплачувати ті внески, які не вважають за потрібне. А от якщо вчитель бажає організувати якусь подію в класі, то його задачею буде ще й забезпечення рівних умов для кожного учня.

© 2020 rivne-inform

Мої відео