Рівне Інформ

В Дніпрі батьки вийшли на мітинг проти директора школи, бо наступного року їхні діти можуть залишитись без першого дзвоника!

В Дніпрі батьки вийшли на мітинг проти директора школи, бо наступного року їхні діти можуть залишитись без першого дзвоника!
8947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні повідомили про те, що під вікнами 129 школи відбувається мітинг. Батьки школярів вийшли на демонстрацію проти директора школи. За словами самих мітингувальників, вони проти того, щоб директор приймала важливі рішення, стосовно початкової школи, навіть не попередивши батьків. Вони розповіли, що директор подала в міське управління освіти прохання ліквідувати початкову школу. Проте батьків вона про це не попередила. Хоча нещодавно відбувалось подання документів для вступу у перший клас, під час якого велику кількість учнів вже зарахували на наступний рік. Тепер ті діти, яких записали в цю школу можуть залишитися без першого дзвоника.

Всі батьки виступили проти того, аби школу перетворювали на ліцей. Вони хочуть, аби в ній і надалі проводили навчання з першого по 11 класи. Та міське управління запевняє, що в жодному разі діти не залишаться без першого дзвоника. Але приблизне розташування шкіл, ліцеїв та гімназій опублікують не раніше, ніж через 2 тижні. Коли буде складено повну картину того, де яка школа працюватиме, у міській раді проведуть бесіди з адміністрацією. Але батькам немає через що хвилюватися, адже неподалік від кожного ліцею, діятиме початкова школа.

А ми нагадуємо, що вже з 2024 року всі школи почнуть працювати за новим форматом. Тепер буде діяти три типи шкіл: початкова, ліцей та гімназія. Початкові школи забезпечуватимуть освіту з 1 по 4 класи. А в базових діти отримуватимуть знання з 5 по 9. По завершенні 9 років навчання, вони повинні будуть обирати вже профільний ліцей, в якому і завершуватимуть навчання. В планах зараз створити 130 профільних ліцеїв на Дніпровщині! Тож батькам немає через що перейматись, місць вистачить всім.



© 2020 rivne-inform

Мої відео