Рівне Інформ

Тепло і не так дорого, як модернізація впливає на енергоефективність?

Тепло і не так дорого, як модернізація впливає на енергоефективність?
9102 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Дніпрі продовжують проводити термомодернізацію громадських приміщень. Раніше вже встигли зробити її в 84 школах та дитсадках Дніпра. ЄБРР контролює процес проведення всіх цих операцій та зазначає, що енергоефективність останнім часом стала набагато кращою.

Все це почалося з утеплення фасадів приміщень та переорганізації покрівель. Їх зробили не лише міцнішими, аби ті слугували якомога довше, а й набагато теплішими. Тепер навіть при сильних морозах, вони не пропускають температуру всередину та зберігають тепло. Крім того, в кожному закладі створили індивідуальні теплові пункти й прилади обліку. Вони контролюють весь процес в середині школи. Таким чином тепла ми отримуємо більше, а от розходів набагато менше, зазначають в одній зі шкіл.

Одним із першопрохідців в цієї програми стала школа №62. Минулого року в ній провели реновацію трьох корпусів.Тепер вони повністю переобладнані та вільно можуть використовувати нову систему опалення. Дирекція школи зазначила, що вони не пошкодували про свою участь в проєкті, адже лише за минулий місяць вони змогли заощадити майже 40% енергоресурсів, яких витрачали раніше. Звісно, це відбилося і на бюджеті школи.

Цього року планують продовжити розвиток цього проєкту для того, аби перевести на такий рівень ще 66 дитячих садків, 28 шкіл і чотири медзаклади. Звісно, коштуватиме це не дешево, проте в нас є грант на 5,5 мільйона євро та ще 25 влада вирішила позичити у Фонду Східноєвропейського партнерства з питань екології та енергоефективності ЄБРР. Зараз для нас важливим етапом є долучення до програми ЄС з екології. Саме тому, влада намагається пришвидшити процес переходу до екологічного ставлення до природи. А такі проєкти допомагають не лише ставати ближчими до мети, а й робити життя населення комфортнішим.

© 2020 rivne-inform

Мої відео