Рівне Інформ

Новий предмет для учнів з Дніпра!

Новий предмет для учнів з Дніпра!
9402 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Дніпровських школах тепер викладатимуть новий предмет “Підприємництво і фінансова грамотність”. Також нова програма передбачає, що в усіх школах на території України тепер можна буде додати до програми певний перелік навчальних предметів серед яких: «Робототехніка», «Інтегрований літературний курс», «Історія: Україна і світ». А от фінансову грамотність тепер вивчатимуть в усіх школах Дніпровщини.

В Міністерстві освіти та науки України переконані, що ті реформаторські зміни, які вони намагаються додати до програми загальноосвітніх шкіл сприятимуть кращому пристосуванню дітей до сучасного темпу життя. Дітей будуть навчати використовувати всі можливості та ідеї для покращення власного рівня життя. Важливими навичками, які тепер будуть розвивати у школярів будуть: навички створювати цінності для інших в будь-якій сфері діяльності, підприємливість і фінансова грамотність.

Сергій Шкарлет зауважив: «Потрібно привчати школярів до відповідальності за прийняті рішення, щоб молодь працювала в команді для планування і реалізації проєктів, що мають культурну, суспільну або фінансову цінність».

Тож окрім базових знань, які раніше школярі повинні були отримувати під час навчання в школі, Дніпровське майбутнє буде вивчати фінансову грамотність. Адже в нашому суспільстві давно вже існує проблема невміння розпоряджатись власними коштами. Як правильно розпоряджатись грошима, ми могли раніше почути лише на уроках економіки. А тепер до шкіл направлять спеціально навчених фахівців, які будуть розповідати дітям про те, як правильно розпоряджатись власним бюджетом. Але чи сприятиме це покращенню рівня життя суспільства покаже лише час. Проте на цьому предметі вчителі з легкістю зможуть відповісти на питання, навіщо ж дітям вивчати цей предмет.

© 2020 rivne-inform

Мої відео