Рівне Інформ

Топ-20 найкращих супів світу: саме до цього списку потрапив український борщ!

Топ-20 найкращих супів світу: саме до цього списку потрапив український борщ!
9351 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні повідомили про те, що борщ увійшов в Топ-20 найкращих супів світу. Таку інформацію опублікували в американському виданні CNN. Вони переконані, що ніжний буряк є лише одним з інгредієнтів, які додають пікантності цій надзвичайній страві. Колір борщу гармонійно сплітається з його наповненням, шматочки картоплі, буряку та інших овочів разом із м’ясом вражають смакові рецептори навіть найвибагливіших гурманів. Цю страву часто готують не лише на території України, а й по всій Європі.

У видані також підкреслюють, що разом зі сметаною борщ перестає бути буряковим супом, а стає стравою із гострим смаком, який утворюється в результаті поєднання молочно-ферментованого бурякового соку. Це показує ще одну ознаку регіональної приналежності страви. Зараз існує багато версій, згідно з якими борщ є стравою російської кухні, проте це далеко не так, адже ще споконвіку його готували в українських родинах. Це доводило не одне покоління кухарів та дослідників кухні. В різних регіонах України збереглася різна кількість рецептів цієї страви. Є червоний борщ, є зелений, хтось полюбляє вкидати в нього кропиву, проте кожен рецепт зберігає вагому частину душі тих, хто його вигадав.

Зараз кухарі України намагаються домовитись, аби борщ внесли до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Проте вони ще не встигли отримати жодних свідчень про те, чи задовольнять їхнє прохання.

© 2020 rivne-inform

Мої відео