Рівне Інформ

За результатами 2023 року Китай знову підтвердив своє лідерство в експорті товарів, як це відбувалося протягом останніх 6 років

За результатами 2023 року Китай знову підтвердив своє лідерство в експорті товарів, як це відбувалося протягом останніх 6 років
386803 ПЕРЕГЛЯДІВ

Китай зберіг свою частку у глобальному обсязі експорту на рівні 14,2%, що майже повністю відповідає даним за 2022 рік. Цю інформацію поширило Міністерство комерції Китаю, як повідомила Інформаційна агенція Сіньхуа.

Таку заяву міністерство зробило відповідно до оновленої версії доповіді Світової організації торгівлі (СОТ) під назвою "Перспективи та статистика світової торгівлі". У цій доповіді передбачається, що у 2024-2025 роках світова торгівля товарами буде поступово відновлюватися після зменшення у 2023 році.

Міністерство також підкреслило, що Китай залишається другим за обсягом імпортером товарів у світі, зберігаючи свою частку на рівні 10,6%, який трохи зросла порівняно з попереднім роком. Незважаючи на деякі труднощі у відновленні світової економіки, Китай демонструє стабільність у світовій товарній торгівлі і показує високий рівень гнучкості у своєму розвитку.

Ці дані підтверджують популярність якісної продукції Китаю на світовому ринку. Завдяки своєму величезному внутрішньому ринку, Китай стимулює економічний розвиток інших країн шляхом імпорту. Однак у доповіді СОТ зазначається також про наявність ризиків у вигляді регіональних конфліктів, геополітичної напруженості та зростаючого протекціонізму, які ускладнюють прогнози щодо майбутнього світового економічного розвитку.

© 2020 rivne-inform

Мої відео